5 gode råd for kjop av mobilabonnement

5 gode tips før kjøp av mobilabonnement

Har du behov for rask nedlasting og høye kvoter med data? Eller er prisen det viktigste?

Vi har i Norge flust av mobiloperatører, som i utgangspunktet tilbyr deg akkurat det samme. Men hvilken skal du velge?

Dinside har allerede sett på dagens priser, og funnet de billigste mobiloperatørene. Men pris betyr ikke alt.

Vi skulle gjerne ønske at vi kunne gitt deg et konkret svar på hvilken operatør som er best, men i og med at det er forskjeller på hvilken operatør som er best for deg, ut i fra dine behov.

Vi har laget en liste med 5 gode råd for kjøp av mobilabonnement:

Hvor mye data har du behov for?

Det er ingenting som er dyrere enn å betale for noe du ikke har behov for. Det er derfor viktig å ikke ha mye mer på datakvoten enn du faktisk trenger, men det er også viktig å ta med at evnt. overforbruk kan bli dyrt, så legg deg nok over til at du vet du ikke passerer det.

Du må derfor få en oversikt over hvor mye du bruker av data hver måned. Se på gamle telefonregninger, sjekk tilhørende app, eller logg inn på dine sider.

Om du bruker 3GB den ene måneden, og 3.5 den neste, så kan det lønne seg å gå for en datapakke med 4 eller 5GB.

Hvor høy datahastighet har du behov for?

De største operatørene som Telenor og Telia, gir deg mer for på de større datapakkene enn de mindre. Billigoperatører har ofte lav fart på alle sine abonnementer.

Det at de har lav fart, har ikke nødvendigvis mye å si i praksis. Mye kommer an på server, nettsider kan laste like raskt, da det ofte er mange småfiler, så de raskere abonnementene rekker ikke å komme opp i makshastighet uansett.

Hvilken er den billigste operatøren?

Det er én ting som er sikkert, de to største operatørene, Telenor og Telia, er ikke i nærheten av å være billigst.
Sjekk sammenligning av de beste mobilabonnementene her.

Hvilket nett skal du velge?

Det er forskjell på hvilket nett de forskjellige operatørene bruker. Det er tre nett i dag, Telenor, Telia og ICE. Telenor var tidligere kjent for å være mest utbygd, men dette har jevnet seg ut og det har i dag ikke like stor innvirkning på din opplevde kvalitet av produktet, så det er kun lokale forskjeller.

Du vet kanskje selv hvor god dekning det er der du oppholder deg, så velg det du vet fungerer best for deg. ANDINAV / NTB SCANPIX Vis mer

Skal du ha en stor basis datakvote, eller tenker du på å kjøpe datapakker?

Det er kanskje noen som har sagt til deg at det er billigere å kjøpe et mindre abonnement også heller kjøpe fler datapakker etter behov. Og det kan stemme i noen tilfeller, men det er bare unntaksvis. Så gå igjen tilbake på hvor mye du pleier å bruke i måneden, prøv å legg deg nærmest mulig rett over maksforbruket ditt, det er ofte det mest lønnsomme og i alle fall det enkleste.

About the author

Administrator

Click here to add a comment

Leave a comment: